Temperatuurrecorder nodig?

Temperatuurrecorder

Temperatuurrecorder nodig? Met papier, papierloos of opslaan in de cloud!

Temperatuurrecorders zijn er in 2020 in verschillende vormen: van papier- en papierloze temperatuurrecorders tot temperatuurgegevens opslaan in de cloud.

In vele industrieën zijn temperatuurrecorders niet meer weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan de warmtebehandelingsindustrie, de metaalverwerkende industrie, de kunststofverwerkende industrie en glas/keramische industrie. Temperatuurrecorders of temperatuurregistratiesystemen worden ook veel gebruikt in laboratoria en ziekenhuizen, bijvoorbeeld in klimaatkasten en incubators voor opslag van medicijnen, monsters en ander biologisch materiaal.

Omdat de temperatuurgegevens doorlopend worden opgeslagen, is het altijd mogelijk om inzicht te krijgen in de historische gegevens . Daarnaast hebben deze temperatuurrecorders een alarmfunctie, zodat er bij een overschrijding van een bepaalde grenswaarde een alarmmelding komt. Dit kan ook in de vorm van een sms’je of e-mailtje.

Papierrecorders

Vroeger gebruikten de meeste bedrijven alleen papierrecorders. De temperatuurgrafiek wordt op een papieren vouwboekje weergegeven. Er zijn penrecorders (die schrijven continu) en dottingecorders (die puntjes zetten en dat wordt uiteindelijk een lijn). 

Het nadeel van een papierrecorder is dat er regelmatig een nieuw boekje (zogenoemd Chart Paper of Recording Paper) of nieuwe inkt geïnstalleerd moet worden. Ook zijn deze recorders – vanwege de mechanische onderdelen – gevoeliger voor storingen. Kortom, de onderhoudskosten en servicekosten zijn hoger dan bij een papierloze recorder. 

Een ander nadeel van een papierrecorder is dat het vaak lastiger is om een afwijking te vinden. Er is geen snelle zoekfunctie, zoals bij papierloze of cloudrecorders.

CasCade biedt papierrecorders aan van CHINO en Brainchild.

Papierloze recorders

De volgende stap in de evolutie van temperatuurrecorders is ongetwijfeld de papierloze recorder. De papierloze recorder toont de gemeten waarden real-time op het display. De historische waarden worden opgeslagen in het interne geheugen. Daarnaast hebben papierloze recorders vaak een USB-poort, SD-kaartslot en een ethernetaansluiting, waarmee de data getransporteerd kan worden naar een pc of live kan worden meegekeken in de recorder.

De volgende stap: cloudrecorders

Tenslotte komen we bij de nieuwste revolutie, namelijk cloudrecorders. Een voorbeeld van zo’n systeem is LogOnline in combinatie met een EasyLog internetrecorder. De EasyLog internetrecorder – waarop de sensoren worden aangesloten – zendt de gegevens door naar de speciaal beveiligde dataserver. Dit kan gebeuren via 3G/4G of via je bestaande internetverbindingen. Connectie via 3G/4G is vaak stabieler en minder storingsgevoelig. Via LogOnline.nl kunt u gemakkelijk inloggen en de gegevens inzien.

Cloudrecorders hebben vele voordelen. Zo zijn uw gegevens overal bereikbaar, zelfs op afstand. Daarnaast heeft u geen dure computers, logboeken of formulieren meer nodig. Hoge onderhoudskosten of dure verzekeringen zijn verleden tijd. Wel is er een abonnement nodig op LogOnline.

Hulp nodig?

Graag adviseren we u. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op!